Takuu ja palautus

Palautus ja peruutus

Kuluttajalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa etäkaupassa tekemänsä tilaus tai osan siitä 14 vuorokauden kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta. Asiakkaan on erikseen etukäteen ilmoitettava palautuksesta/peruutuksesta myyjälle. Pelkkä tavaran takaisin lähettäminen tai lähetyksen noutamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi. Tavaran palautus on tehtävä 14 vuorokauden kuluessa peruutusilmoituksen tekemisestä.

Asiakkaalle hyvitetään tuotteen hinta, josta on vähennetty tuotteen palauttamisesta aiheutuvat toimituskulut. Palautuskulu on 7,90€. Toimituskulua 0€-13,90€ ei makseta takaisin palautuksen yhteydessä. Vaikka toimituskuluja ei ole peritty maksua tehtäessä, tullaan toimituskulut kuitenkin vähentämään palautussummasta.

Tuotteen hinta palautetaan täysimääräisenä, mikäli tuote on edelleen täysin myyntikuntoinen. Jos mahdollista, tuote tulee olla alkuperäispakkauksessaan. Käytetyn tuotteen hyvityksestä myyjällä on oikeus vähentää sen arvonalennusta vastaava summa. Alla tarkemmat ohjeet palautustoimenpiteistä.

Palautuslähetyksen voi jättää Postin toimipaikkoihin tai siihen postin pakettiautomaattiin, josta toimitus on alun perin noudettu.

Palautusohjeet

Palautukset ja reklamaatiot tehdään Maksuturvan tarjoamassa Verkko-ostajan palveluissa, johon saat linkin maksuvahvistusviestissä.

1. Tee palautus-/peruutusilmoitus

Rahanpalautuksen saat nopeimmin ja helpoimmin tekemällä Palautusilmoituksen Maksuturvan Verkko-ostajan palvelussa kohdassa Tyytyväisyystakuu. Linkin palveluun löydät Maksuturvan lähettämästä Toimeksiannon vahvistus -sähköpostiviestistä. Valitse haluamasi Tyytyväisyystakuun toiminto (palauta tuotteita tai peruuta tilaus). Valitse palauttamasi tuotteet ja kappalemäärät. Jos et ole vielä vastaanottanut tuotteita, valitse peruuta tilaus. Jos maksoit ostoksen verkkopankkimaksuna, täytä myös tilinumerosi. Tyytyväisyystakuu-palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden.

2. Odota vahvistusta

Odota yhteydenottoa asiakaspalvelustamme. Vahvistamme vastaanottaneemme ilmoituksesi ja annamme sinulle kuljetussopimustunnuksemme palautuslähetystä varten.

3. Pakkaa tuote/tuotteet

Pakkaa tuote ja kaikki siihen kuuluvat osat huolellisesti. Käytä mieluiten pakkausta, jossa tuote on lähetetty sinulle.

4. Vie paketti postiin / lähettäjänä toimineen jälleenmyyjän myymälään

Vie palautus postin toimipisteeseen asiakaspalautuksena ja mainitse asiakaspalvelumme välittämä kuljetussopimustunnus. Tunnuksella lähetys ohjautuu vastaanottajan maksettavaksi, palautuskulu peritään sinulta hyvityksen yhteydessä.

Säilytä palautuksesta saatu kuitti. Tavaran lähetys on tehtävä 14 vuorokauden kuluessa palautusilmoituksen tekemisestä.

Kun Extension.fi on vastaanottanut ja käsitellyt palautuksen, se kuitataan peruutetuksi, jonka jälkeen Maksuturva hyvittää palautussumman asiakkaan käyttämän maksutavan kautta.

Pakkaaminen on lähettäjän vastuulla. Extension.fi ei ole vastuussa huolimattomasti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Tällaisesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta.

Takuuehdot
 1. Takuu koskee tuotteessa takuuaikana ilmeneviä aine- ja valmistusvirheitä. Takuuaika ilmenee tuotteiden yhteydessä verkkosivuilla.
 2. Takuun voimassaoloaikana myyjä sitoutuu valintansa mukaan korjaamaan, vaihtamaan tai hyvittämään tuotteet, joissa tarkastuksessa todetaan tuotteen käyttökelpoisuutta oleellisesti heikentäviä valmistus- tai ainevirheitä. Tuotteen tai osan vaihtaminen uuteen takuun voimassaoloaikana ei pidennä alkuperäistä takuuaikaa. Takuun perusteella suoritetaan veloituksetta takuuaikana todetun takuunalaisen vian korjaus normaalina työaikana myyjän huoltokorjaamossa tai myyjän valtuuttamassa huoltoliikkeessä.
 3. Takuun perusteella ei korvata vikoja, jotka ovat syntyneet:
 • normaalista kulumisesta
 • huollon laiminlyönnin seurauksena
 • virheellisestä asennuksesta
 • virheellisestä ja huolimattomasta käytöstä
 • valmistajan suositusten vastaisesta käytöstä
 • vesivauriosta
 • väärästä säilytyksestä
 • muista ulkopuolisista tuotteeseen vahingollisesti vaikuttavista tekijöistä
 • kilpailukäytössä
 • takuu ei korvaa vaurioituneen osan aiheuttamia korjaus- tms. välillisiä kustannuksia