Sous vide kypsennys

Tutustu Michelin ravintoloiden käyttämään kypsennysmenetelmään. Maailman parhaiksi ravintoloiksi arvostellut tanskalainen Noma ja espanjalainen El Bulli, sekä kotimainen kahden tähden Olo valmistavat taideteoksensa sous vide keitintä hyödyntäen.

Hinta alkaen 199 € 149 € tai 17 €/kk!

Sous vide on ranskaa ja tarkoittaa ”tyhjiössä”. Sous vide ruoka kypsennetään tyhjiöön pakattuina perinteisiä kypsennysmenetelmiä matalammissa lämpötiloissa. Tämä alun perin Ranskassa kehitetty menetelmä säilyttää poikkeuksellisen hyvin raaka-aineiden mehevyyden ja ravintoaineet. Tänä päivänä sous vide menetelmällä kypsennettyjä tuotteita valmistetaan parhaimmissa ravintoloissa, sekä Extension.fin ja Anovan ansiosta myös suomalaisissa kotikeittiöissä.

Sous vide periaate on täydellinen kypsennyslämpötilan hallinta, jolloin ruoka ei yksinkertaisesti voi yli- tai alikypsyä. Kypsennettävä raaka-aine pakataan tyhjiöön (lue helppo ohje), sopiva astia täytetään vedellä ja sinne upotettu sous vide keitin asetetaan haluttuun raaka-aineen kypsyyden edellyttämään lämpötilaan. Tyhjiöpakattu raaka-aine asetetaan veteen pinnan alle. Tämän jälkeen sinun ei tarvitse seurata kelloa ja murehtia lopputulosta, sous vide keittimellä onnistut joka kerta. Pihvit ja kalat valmistuvat tunnissa mutta ne eivät kypsy yli vesihauteen lämpötilan, joten ruoka voi olla vesihauteessa useammankin tunnin ilman ylikypsymistä. 

Katso alta millainen ero sous vide kypsennetyn ja perinteisesti kypsennetyn ruoan välillä on!

 

Anova Precision Cooker on amerikkalainen kotikokeille tarkoitettu sous vide keitin, jolla valmistat kaiken pihveistä paisteihin unohtamatta kasviksia ja jopa jälkiruokia.