1.4.2016 6:47:12.?ToShortDateString()

Puolustusvoimat: Varusmiesjohtajille huuverit käyttöön

Kasarmilla käytettävä huuveri on viralliselta nimeltään Tasapainoskootteri –M16.

Suomen Puolustusvoimat on ottanut rohkean askeleen eteenpäin. Tänään julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että Puolustusvoimat on ensimmäisenä julkisorganisaationa ottanut huuverit käyttöön varusmiesjohtajiensa kasarmilla liikkumista helpottamaan.

– Vaikka Puolustusvoimat on vanha instituutio, on meidän pysyttävä ajassa kiinni. Nykyään ei riitä, että ollaan organisaationa esimerkiksi Twitterissä ja Instagramissa ja viestitään sitä kautta. Meille viestiminen tarkoittaa myös sitä, että kuljetaan moderneilla menopeleillä ja näytetään sillä tavalla, että ei olla pudottu kelkasta, kertoo Puolustusvoimain tiedotuspäällikkö, evp Eero Nallevaara.

Huuverit tulevat aluksi varusmiesjohtajien käyttöön. Alokkaat ja miehistö liikkuvat kasarmilla edelleen jalkaisin.

– Huuvereiden avulla on tarkoitus tehostaa kiireisten varusmiesjohtajien arkea, Nallevaara jatkaa.

Huuvereiden keskinopeus on 15 kilometriä tunnissa.

Huuverit ovat osa #intti2020-kärkihanketta, jonka on tarkoitus päivittää Puolustusvoimat lopullisesti nykyaikaan. Nallevaaran mukaan huuvaaminen on vasta alkusoittoa. Jatkossa Puolustusvoimien aikomuksena on ottaa käyttöön myös virtuaalilaseja sotatilanteiden harjoittelua varten. Lisäksi Puolustusvoimien oma älyteknologinen suurponnistus, lämpöantureilla varustettu riuku, joka lämpenee ja viilenee ulkoilman lämpötilan mukaan, on tulossa tuotantoon vielä tämän vuoden aikana.

Extension.fi onnittelee Puolustusvoimia rohkeudesta ja toivoo, että muut suomalaiset suurorganisaatiot seuraavat pian perässä!

Lue lisää Puolustusvoimien huuverikokeilusta täältä.