13.11.2016 20:32:31.?ToShortDateString()

Ostaisitko? Tämä pyörälukko saa varkaan oksentamaan!

Oikeilla työkaluilla jokaisen lukon voi murtaa, mutta SkunkLock taistelee vastaan ja saa varkaan katumaan ja – kirjaimellisesti – kyyneliin.

Kuva: SkunkLock

Oletko ikinä toivonut, että polkupyörävarkaat saisivat teostaan välittömän ja ankaran rangaistuksen? Kalifornialaiset Yves Perrenoud and Daniel Idzkowski kyllästyivät pyörävarkaisiin ja päättivät tehdä haaveesta totta. Aiheesta on kirjoittanut mm. the Guardian.

SkunkLock on tavallisen näköinen, U-muotoinen hiilikuidusta ja teräksestä valmistettu lukko, mutta sen sisällä on varkaalle ikävä yllätys: säiliöllinen paineistettua kaasua, joka purkautuu varkaan naamalle, kun lukkoa on murrettu n. kolmanneksen sen paksuudesta. Kaasu on keksijöidensä kehittämä, osin kyynelkaasun tapaista, mutta saa lisäksi varkaan okstelemaan holtittomasti. Kaasu vastaa mm. EU:n kemikaalistandardeja ja lakeja. 

Keksijät testasivat lukkoa ja sen kaasua mm. itsellään sekä urhoollisilla vapaaehtoisilla ja kaasu toimi aina kolmen metrin etäisyyteen asti. Tuotteen kehittäjät tosin myöntävät, että lukon voi tiirikoida, mutta sekin on tehty vaikeaksi – testeissa ammattilaisilla kesti yli 30 minuttia. Sen luulisi riittävän siihen, että sivullinen kiinnittää asiaan huomiota tai että varas luovuttaa operaation. 

SkunkLock on kovassa nosteessa joukkorahoitusalusta Indiegogo:ssa: Kun aikaa on enää muutamia päiviä, kaverukset ovat jo saavuttaneet 20 000 dollarin tavoitteensa reippaasti yli kaksinkertaisesti. Tuotteen hinta tullee asettumaan 100-200 euron paikkeille.

extension.fi:n haluaa tarjota suomalaisille parhaat ja uusimmat gadgetit maailmalta, ensimmäisenä. Pyrimme lisäämään myös SkunkLockin pian tarjontaamme, niin saadaan varkaat kuriin Suomessakin!